post

Lubię proste dania, a Ty?

Jajko w koszulce na szpinaku i białych szparagach

Składniki:

jajko

kilka białych szparagów

olej rzepakowy, sól, pieprz

garść szpinaku

Przygotowanie:

  • na patelni rozgrzewamy olej rzepakowy i smażymy na nim przez kilka minut szparagi, lekko oprószone solą, ściągamy układamy na talerz
  • w rondelku zagotowujemy wodę, kiedy zacznie wrzeć zmniejszamy ogień, jajko wbijam do miseczki, łyżeczką robię wirek i wlewam powoli jajko, jeszcze je zaganiam, żeby za bardzo nie rozlewało się po rondelku
  • ja wodę lekko solę i nie dodaje octu, i bez tego jajko wychodzi idealne
  • na talerzu na soczystych szparagach i szpinaku układamy jajko

Pyszne danie!

idealne z grzanką żytniego chleba

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *